?Sağlık'ta disiplin cezalılara terfi imkânı

Haber Giriş : 10 Eylül 2006 10:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanlığı görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavları için yeni kurallar getirdi. Düzenlemeye göre, şeflikten müdürlüğe kadar olan kademelere yükselecekler için zorunlu olan, ?aylıktan kesme cezasından daha ağır' disiplin cezasına çarptırılmamış olması gerektiği kuralı kaldırıldı.

Bakanlığın Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliğinde yaptığı değişiklikler Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Değişiklikle, ANASOL-D Hükümeti döneminde yürürlüğe konulan önceki yönetmelik tamamıyla kaldırıldı. Yeni düzenlemedeki bazı değişiklikler:

Şef, uzman, müdür yardımcısı, müdür ve şube müdürü kadrolarına atanacakların hizmet süresi içerisinde aylıktan kesme cezasından daha ağır bir ceza almamış olması kuralı kaldırıldı.

Sınava başvuranların aldığı disiplin cezalarının, sınava başvurduklarında doldurmaları gereken değerlendirme formunda, aldıkları her ceza için eksi puan getiren bir düzenlemeye geçildi.

Görevde yükselme eğitiminin konuları arasına, (mesleki etik ilkeleri) de eklendi.

Bakanlık bu sınavları ÖSYM'nin dışında, (Milli Eğitim Bakanlığı veya yükseköğretim kurumlarından birine) de yaptırabilecek.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber